Özel yurtlar yönetmeliği

Özel yurtlar Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bu düzenleme ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Özel yurtlar hangi kanuna tabi?

Yurt personelinin, Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenen sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası esaslarına bağlı olarak, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde en az bir yıl süreli ve yazılı sözleşme ile çalıştırılmaları zorunludur.

Özel öğrenci yurdunda kimler kalabilir?

ÖZEL YURTTA KİMLER BARINABİLİR? MADDE 21 – (1) Kurumlarda barınacak öğrencilerde; a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, … (2) Uluslararası öğrencilerin bu şartlara ilaveten ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alınmış ikamet izinlerinin bulunması gerekir.

Özel Öğrenci Yurtları nereye bağlı?

Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK'ya devredilmesine karar verildi.

Lise Yurtları hangi kuruma bağlı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TBMM'deki kanun tasarısının yasalaşmasıyla, belediyeler, diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarının inisiyatifinde bulunan, öğrenciler için barınma hizmeti sunan konukevi, misafirhane, apart gibi ticari işletmeler için açma ve çalışma ruhsatı düzenleme yetkisine sahip olacak.

Özel yurtlar kim tarafından denetlenir?

Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.

Özel yurt ücretleri ne kadar?

Özel kız öğrenci yurtları 900 TL ile 2500 TL arasında olacaktır. Öğrenci yurdu vakıf özellikli yurtların 800 TL ile 1500 TL arasında, Rezidans kız öğrenci yurtları için 1400 TL ile 3000 TL arasında, Apartlar için hizmet özelliklerine göre 900 TL ile 1800 TL arasında olacak.